Hoppa till innehåll

Oupplysningens tid

juni 20, 2024

Transman kallades mamma – anmälde förlossning https://www.aftonbladet.se/a/al7K57

Ännu en bisarr historia rapporteras.

En kvinna föder barn och blir mamma. En fin händelse, men just denna kvinna uppfattar sig som man (eller s.k. ”transman”). Exakt varför hon tror sig vara man är oklart eftersom hon uppenbarligen inte är det (eftersom män inte kan föda barn )

Den nyblivna modern har önskemålet att bli kallad ”han” och ”pappa” i sin journal, och när hon inte blir kallad för det hon önskar, så anmäler hon sjukvården. Hon uppfattar det tydligen som viktigare, vad som står i hennes journal, än att njuta av sitt mödraskap.

Chefsläkaren i region Sörmland får gå ut och pudla och beklaga den nyblivna moderns hemska upplevelse att ha omnämnts med ett pronomen hon inte vill ha.

Sjukvården har försatt sig i ett dilemma när den har lurat människor att tro att kön är något valbart, att samma människor tänker att det är de som beslutar vilket pronomen som ska användas om dem, och att det skulle vara en kränkning när fel pronomen används.

Det blir intressant att se hur sjukvården ska backa ur detta, eller om man tänker sig att fortsätta med självidentifiering.

Ska vi låta verkligheten styra eller får jag själv välja hur gammal jag är, hur lång jag är, hur mycket jag väger, vilken titel jag har, vilken sjukdom jag har, vad min IQ är, hur vacker jag är och om jag är människa eller om jag egentligen är ett djur?

När sjukvården tar ett första steg och säger att patientens önskan övertrumfar verkligheten,  då ser jag inte slutet på vansinnet.

Kommentera

Lämna en kommentar