Hoppa till innehåll

Hen, igen…

maj 15, 2024

Jag har svårt att släppa detta ämne för det är så uppenbart och grundläggande fel. Jag vet ännu inte om detta är regionens inställning eller ett hastigt formulerat inlägg på regionens Instagram:

(Jag utgår från att det är regionens inställning)

Men låt oss bortse från regionens uppmaning till läkare och andra medarbetare, att medvetet ljuga i sina journalanteckningar

Låt oss också bortse från riskerna med att regionen normaliserar en patologisk ideologi. Det är inte ofarligt att tala om för unga, identitetssökande individer att ”kön är något man väljer”, eller ”det är en kränkning att omnämnas med ett pronomen”.

Låt oss titta på kostnaden för denna senaste skenhelighet. Jag förstår att alla självgoda aktivister tror att det här på något sätt skulle vara kostnadsfritt. Det är det inte!

Låt oss säga att frågan ”vilket pronomen patienten använder sig av” – och efterföljande dokumentation, enbart tar någon minut, så ska denna minut multipliceras med samtliga patientbesök inom vården. Låt oss då räkna med att detta dygdsignalerande kostar 100.000 patientbesök i Sverige under ett år. Det är alltså riktiga patienter med riktiga sjukdomar som ska prioriteras bort för att en liten grupp demagoger ska få signalera sina dygder.

Det är oerhört provocerande när jag ena stunden ska förklara för en närstående varför någon, med klart oroande symtom på sjukdom, ska behöva vänta i veckor på en vårdkontakt, och i nästa sekund läsa regionens önskan att lägga än mer resurser på fullständigt meningslöst trams.

Och den nedlåtande avslutningen i Instagraminlägget ”På detta sätt kan du visa respekt och medverka till ett bättre bemötande”, osar av inbillad, moralisk överlägsenhet.

Själv kommer jag från en tidsålder när vi lärde oss respektera och bemöta ALLA människor som de individer de är. Vi utsåg inte olika subgrupper av mänskligheten som skulle bemötas med extra vördnad utifrån sin identitet.

Detta kostsamma, kvasireligiösa nonsens behöver få ett slut!

Kommentera

Lämna en kommentar